20-02-04

Z van Zillertaler Schürzenjäger

Een aantal jaren geleden hoorde ik bij een skibar op de piste (Schibar Weber in St. Johann in Tirol, voor wie het wat zegt) een Duitstalig nummer dat me wel beviel, goede pop met een prominente pianopartij, deed me een beetje aan Bruce Hornsby denken... Ik bleef luisteren tot het gedaan was en trachtte me voldoende van de tekst in te prenten (het refrein draaide rond iets als "de eerste steen werpen") om het later te kunnen terugvinden.

Dat bleek al bij al niet zo eenvoudig te zijn. Navraag in de lokale platenwinkel leverde niets op. Een paar jaar later dacht ik prijs te hebben toen ik op een CD een liedje met Der Erste Stein vond, maar dat bleek vals alarm te zijn. Door deze "vergissing" ontdekte ik wel een ander boeiend Oosternrijks artiest, Reinhard Fendrich, waarover een andere keer meer. Maar dat fameuze liedje was het dus niet.

Weer een paar jaar later... (Ik ben soms zeer vasthoudend als het erom gaat een stuk muziek terug te vinden) Opnieuw in St. Johann, bij Hervi's, zie ik op een verzamel-CD genaamd "Alpenrock" de bewuste titel. En wat blijkt, deze keer heb ik prijs! Het is een nummer uit 1996 van de ginder zeer bekende Schürzenjäger (betekent zoiets als rokkenjagers). Vele jaren geleden begonnen als de "Volksmusik"-groep Zillertaler Schürzenjäger, en als dusdanig verantwoordelijk voor enkele nummers die je nu nog overal op en rond de pistes en op dansavonden in hotels te horen krijgt. Sinds een aantal jaren is de naam ingekort tot Schürzenjäger en de stijl geëvolueerd naar meer mainstreamn pop (weliswaar in het Duits) van goede kwaliteit. Kan ik af en toe wel eens pruimen.

Zoals je ziet, ik houd van een breed muzikaal spektrum...

20:11 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Schürzenjäger 24 juni 2005 live in concert Rijnhal in Arnhem Je krijgt dit bericht van een echte Schürzenjägerfan die al vanaf 1996 2 x per jaar naar een concert van unsere jungs gaat.
Het concert op 24 juni 2005 zal ik je zeker aanraden dat wordt een avond om nooit te vergeten.Voor kaarten moet je maar even op mijn website kijken.
Ik wens je veel plezier als je die avond naar de Rijnhal in Arnhem gaat.

Gepost door: Gilbert van den Bosch | 19-03-05

De commentaren zijn gesloten.