24-02-04

In de Club

Zoals enkele dagen geleden aangekondigd, vandaag iets over jazz. Dit hangt samen met het feit dat het dinsdagavondprogramma van Radio 1 het enige van mijn drie vaste avondlijke afspraken met deze zender is, waar ik nog niets over verteld heb.

Dinsdagavond, dat betekent "In de Club", het wekelijkse jazz-programma van Radio 1. In de jazz ben ik veel minder thuis dan in progrock of klassieke muziek, maar toch kan ik best van dit genre genieten. En een uitzending als "In de Club" levert daar een aangename bijdrage aan. Het is een programma van de soort zoals ik ze graag heb, namelijk programma's samengesteld en gepresenteerd door liefhebbers en enthousiastelingen. Geen gladde presentator of disc-jockey die met meer of minder geslaagde bon mots een lijst van liedjes aan elkaar praat, maar mensen die echt houden van de muziek die ze voorstellen, en waar je het enthousiasme bij hoort. Dat vind je soms ook in orgelmagazines, uitzendingen over hafabra-muziek, of bv. de "Classiques de Radio 21" van de onnavolgbare Marc Isaye.

Overigens, als "In de Club" om 23u ten einde loopt, kan je voor een extra poritie jazz overschakelen naar Klara, waar Marc Van den Hoof elke weekdag om 23u een uurtje jazz presenteert. En ook hier, een kenner en liefhebber aan het woord. Voor mij één van de ideale manieren om de dag af te sluiten!

22:50 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.