08-03-04

Besmettelijk

Bij voorbaat mijn verontschuldigingen voor de zwakke woordspeling in de titel, die zal zodadelijk duidelijk worden.

Ik ben vandaag opnieuw naar muziek van Arena beginnen luisteren. Hun vorige CD, "Immortal?" was één van mijn favoriete CDs van het jaar 2000 (vooral het magistrale, bijna 20 minuten durende "Moviedrome"). Dus mijn verwachtingen voor hun nieuwe werkstuk waren hooggespannen. "Contagion" is toch anders dan zijn voorganger, maar na een paar beluisteringen vind ik het toch ook een zeer goede CD.

Bovendien heeft Arena dan nog eens twee aanvullende EP's uitgebracht, "Contagious" en "Contagium", elk met een aantal stukken die niet op de CD geraakt zijn, maar die toch in het volledige verhaal passen. Om die volledige versie in één trek te kunnen beluisteren, heb ik alles naar mijn MP3-speler gecopieerd (volledig legaal). Gelukkig dat ze niet op het onzalige idee gekomen zijn deze CDs copy-protected te maken, anders was dit niet mogelijk geweest. Maar wat mij betreft hadden ze het geheel meteen op een dubbel-CD mogen uitbrengen.

In welke versie en onder welke vorm je dit ook beluistert, het is goede muziek. Eens te meer blijkt hoe Arena zich tot een van de vaste waarden uit de prog-scene ontwikkeld heeft. En de titel van dit stukje moet onderhand ook duidelijk zijn...

20:42 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.