27-04-04

Tussen twee stoelen

Ik ben nog eens naar de CD Rhubarb van Peter Evrard aan het luisteren. Echt wel een goede rock-CD. Een mening die overigens gedeeld wordt door Jany van Prog-nose, die de CD bij zijn bespreking de niet onaardige score van 8/10 gaf.

Aan de kwaliteit zal het dus niet liggen, maar ik heb toch de indruk dat het Idool 2003 in de media enigszins afgedaan heeft, en qua aandacht en airplay ruimschoots voorbijgestoken wordt door de nieuwe Vlaamse disco-queen Natalia (heeft overigens echt wel talent, maar het muziekgenre ligt me minder) en de sympathieke en eveneens getalenteerde Wim Soetaer. Dat was m.i. te voorzien, het was dan ook echt verwonderlijk dat Peter de idolenjacht gewonnen heeft, waarschijnlijk tot wanhoop van de mensen van de platenmaatschappij. Zijn muziek is eigenlijk te ruig en "ernstig" voor het gemiddelde VTM-publiek (en gelijkgestemde radiozenders), maar omdat hij nu eenmaal een VTM-wedstrijd gewonnen heeft, is hij voor die zenders waar zijn muziek wel zou passen bij voorbaat verdacht, en krijgt hij wellicht ook niet de kans die hem toekomt.

Hartstikke jammer vind ik dat... Peter zal nog heel wat moeten knokken alvorens hij zijn echte weg en publiek vindt. Ik hoop alleen dat hij volhoudt, hij verdient erkenning voor zijn talent!

21:58 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.