15-01-05

2. Karmakanic: Wheel of Life

The Flower Kings is een groep die werkelijk bulkt van het talent. Iedere rechtgeaarde progliefhebber die de laatste tien jaar niet op een andere planeet doorgebracht heeft, kent natuurlijk TFK en hun meesterbrein Roine Stolt. Hun recentste CD staat overigens op plaats 5 van mijn persoonlijke Top voor 2004. Maar de groep telt nog een paar klassebakken in zijn gelederen, die de meester geregeld naar de kroon steken. Zo heeft klavierspeler Tomas Bodin al drie bijzonder knappe solo-CDs afgeleverd.

En in mijn lijstje van 2004 wordt TFK zelfs met vlag en wimpel voorbijgestoken door het project van hun bassist Jonas Reingold, Karmakanic, met zijn 2de CD "Wheel of Life". Zie ook mijn andere blog voor mijn eerste commentaren op dit album.Dit is werkelijk progrock van een zeer hoog gehalte. Hetgeen mij het meeste treft erin is de levendigheid die veel van de muziek uitstraalt (en dat is in dit geval geen loze virtuositeit).

De CD bevat een paar fantastische lange nummers. Het openingsnummer "Masterplan pt.1" en het titelnummer "Wheel of life" zijn geweldig. Maar mijn absolute topfavoriet is het 13 minuten durende "Where the earth meets the sky". Puur genot, en voor mij het tweede beste prognummer van 2004 (na "Harvest of Souls" van IQ, zie mijn bijdrage van eergisteren).

Kortom, verplichte kost voor elke progliefhebber!

22:44 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.