10-02-05

RPWL: God Has Failed

In afwachting dat ik hun net verschenen nieuwe album op de kop kan tikken, heb ik de debuut-CD "god has failed" uit 2000 van de Duitse groep RPWL nog eens bovengehaald. Ik heb deze CD in september 2003 in München gekocht, dus er hangt nog een leuke vakantieherinnering aan vast ook.

Ik heb hem gisteren en vandaag een aantal keer beluisterd en ik moet zeggen, de eerste positieve indruk die me er destijds toe aangezet heeft deze CD aan te schaffen, wordt ruimschoots bevestigd. Dit is prachtige sfeervolle muziek. Ik ben slechts weinig vertrouwd met de muziek van Pink Floyd (wat voor een prog-liefhebber misschien kan verbazen), en dus kan ik niet echt oordelen over de vaak gehoorde bewering dat RPWL erg PF-geïnspireerd is, maar dat lijkt me wel waarschijnlijk. De muziek op deze CD is hoofdzakelijk mid-tempo tot traag, met een mooie kamerbrede klank. En ik krijg rillingen van genot bij die emotioneel zingende sologitaar die zo'n belangrijke rol speelt.

Het is niet gemakkelijk om hoogtepunten uit de songs te halen, maar ik geniet bijzonder van de opener "hole in the sky" en van "in your dreams". Een echte aanrader, die me erg benieuwd maakt naar de nieuwe CD "World through My Eyes" (een bespreking volgt zodra ik hem heb).

Een bespreking van "god has failed" vind je hier op DPRP.

21:45 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.