29-09-05

Coming soon - Mike Oldfield: Light + Shade (2005)

Mike Oldfield neemt een bijzondere plaats in mijn muzikale hart in. Het is immers dankzij een toevallige kennismaking met een track uit zijn "Incantations" op een vrije radio, lang geleden in 1983, dat mijn liefdesgeschiedenis met symfonische en progressieve rock begonnen is. Bij elk nieuw album ben ik dan ook vol verwachting.

Nu zijn niet al zijn albums meesterwerken, verre van. Maar de man heeft in zijn carrière al heel wat prachtige muziek gemaakt. Te beginnen natuurlijk met het overbekende "Tubular Bells" (1973). Het hoger vermelde "Incantations" (1978) staat begrijperlijkerwijze ook hoog in mijn lijstje. Dan zijn er bv. nog "Crises" (1983) en "The Wind Chimes", het lange instrumentale stuk uit "Islands" (1987). Recenter bevalt ook "Songs from Distant Earth" (1994) me zeer goed.

En deze week kwam dus de nieuweling "Light + Shade" uit, meteen een dubbel-CD. Ik heb hem vandaag gekocht en net naar mijn mp3-speler gecopieerd. De komende dagen zal ik hem met aandacht beluisteren, en zodra ik er me een mening over gevormd heb, krijgen jullie die hier te lezen. Tot dan.

22:43 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.