19-01-06

Klara Amadeus Mozart

Op 27 januari is het precies 250 jaar geleden dat een van de grootste componisten ooit geboren werd: Wolfgang Amadeus Mozart. En voor die gelegenheid haalt Klara de grote middelen boven. Vanaf morgen 20 januari om 9u, en gedurende 10 dagen, zenden ze alles uit wat Mozart ooit gecomponeerd heeft. Tien dagen Mozart de hele dag (en nacht)! Voor de enen een zegen, voor sommigen misschien van het goede teveel...

Het is in elk geval wondelijk hoe de muziek van een man die zolang geleden leefde, en dan nog niet eens zo lang, nu nog steeds zovele mensen vreugde kan bezorgen. Ook ik heb Mozart leren appreciƫren. In mijn jongere dagen vond ik zijn muziek maar niets, ik wou "serieuzere" dingen zoals Stravinsky, Bartok, Mahler, en als het dan toch klassiek moest zijn, Haydn. Maar intussen weet ik wel beter. De hiervoor genoemde componisten staan nog steeds hoog op mijn lijstje, maar Mozart heeft daar nu ook zijn onbetwistbare plaats verworven.

Voor wie Wolfgang Amadeus nog niet goed kent, is het initiatief van Klara dus een buitenkansje. En vermits je steeds weer leest dat de muziek van Mozart goed zou zijn voor de ontwikkeling van kleine kinderen, zal ons baby'tje (al vier maand en half nu...) de komende dagen in een bad van Klara Amadeus Mozart ondergedompeld worden!

22:52 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |